Bezoekje aan Naarden-Vesting

Wist u dat Naarden een van de best bewaarde vestingsteden in Europa is.

Naarden begon in 996 als een havendorp aan de Zuiderzee, toen ook al deel van Gooiland. De stad ervoer veel pech en werd door de tijd onder andere geplunderd, afgebrand en grotendeels verdronken. In 1355 werd het herbouwd door de graaf van Holland, hertog Willem van Beieren.

Naarden-Vesting is niet alleen vanwege zijn "leeftijd" een interessante stad om te bezoeken, er zijn ook tal van bijzonderheden voor jong en oud om te bekijken.

Zo hebben we bv een kerktoren die oorspronkelijk is bedoelt als uitkijktoren. Dat is ook de reden waarom je er een aantal keren per jaar naar boven mag klimmen. Het uitzicht van de top geeft een unieke blijk op Naarden-Vesting.

Wist je dat je van het terras van Café Demmers een goed zicht hebt op de toren. Ben je met een groep mensen en je hebt geen zin om naar boven te klimmen dan kan je in alle rust vanaf ons terras zwaaien als de rest boven is. Uiteraard onder het genot van een alcohol(vrij) biertje.

Bezoekje aan Naarden-Vesting
Adres

De Vitrine van Demmers

Marktstraat 52
1411 EB Naarden-Vesting

T: 06 25 51 64 08
E: info@devitrinevandemmers.nl

Tip vd Maand

We hebben voor u een leuke niet te lange wandelroute binnen de muren van Naarden-Vesting die bij Café Demmers start en stopt.

>> U kunt deze hier gratis downloaden <<

Openingstijden

Maandag en Dinsdag
Vanaf ca 15:30u - tot 20:00u
Woensdag
Gesloten
Donderdag t/m Zaterdag
Vanaf ca 15:30u tot ca 20:30u/21:30u
Zondag
Vanaf ca 15:30u tot 20:00u